prawdziwy wiejski chleb

Prawdziwy chleb

Znak Jakość, Tradycja na Staropolski Chleb Sanacyjny i Chleb Razowy Łańcucki uzyskaliśmy w 2017 roku. Aby uzyskać taki znak należy udokumentować 50 lat wytwarzania produktu z zachowaniem tradycyjnej receptury, surowców oraz technologii, następnie skierować produkt na badania zgodności z zadeklarowaną przez producenta specyfikacją. Badania nad takim produktem przeprowadzają autoryzowane laboratoria oraz osoby z Polskiej Izby Produktów tradycyjnych powołanej przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Dopiero po przejściu tych wszystkich etapów zaopiniowanych pozytywnie, produkt zostaje zatwierdzony i otrzymuję „Certyfikat Znaku”. Do takich produktów należy nasz prawdziwy chleb tradycyjny, wykonywany według staropolskich receptur i bez dodatku sztucznych dodatków. Dostępny w sklepie internetowym chleb tradycyjny żytni to głęboki i niepowtarzalny smak, tak różny od pieczywa sprzedawanego w dużych marketach.

Chleb domowy

Chleb domowy od zawsze zajmuje szczególne miejsce na naszych stołach. To właśnie on stanowi dodatek wielu potraw i jest nośnikiem smaku tradycji, który przenosi nas w czasie do dni dzieciństwa. Nasz chleb domowy jest wypiekany według starannie przekazywanych przez pokolenia receptur, które podkreślają jego wyjątkowy smak i aromat. Wierzymy, że chleb domowy to coś więcej niż tylko produkt spożywczy – to symbol rodzinnego ciepła i tradycji. Dlatego nasze chleby domowe są dostępne online, aby mogli się Państwo cieszyć się nimi bez wychodzenia z domu.

chleb wiejski tradycyjnyPrawdziwy chleb tradycyjny

W naszym sklepie znajdziesz tylko prawdziwy chleb robiony na zakwasie i makach żytnich. Oprócz tego do chleba dodajemy tylko wodę, chleb jest bez drożdży. Takie prawdziwe pieczywo wypiekamy jak dawniej. Stawiamy na skład i jakość zamiast wyglądu. Stąd nasze chleby są inne – różnią się wyglądem pomimo, że są z tego samego ciasta i maja tą samą wagę. Pieczemy chleby tradycyjne w piecach chlebowych opalanych drewnem. Stąd te dopuszczalne w prawdziwym pieczywie węgliki czyli resztki węgla drzewnego pozostałego w piecu po wypaleniu drewna którym ogrzewamy piec chlebowy. Poprzez swoją naturalną wilgotność chleb dobrze się kroi, nie powodując kruszenia się. Dzięki tradycyjnej recepturę zachowuje długo swoją przydatność do spożycia i jest to chleb bez konserwantów i chemii. Im starszy tym zdrowszy! Prawdziwy chleb bo:

– jest na zakwasie żytnim

– z użyciem mąk żytnich prosto z młyna-NIE Z MIESZANEK CHLEBOWYCH

– bez polepszaczy i konserwantów

– chleb jest ciężki i syty

– tradycyjny chleb pieczony w piecach opalanych drewnem – jak dawniej

Tradycyjny chleb w sklepie online

Jeśli chcielibyście spróbować takiego chleba jest możliwość zamówienia go online na naszym sklepie internetowym www.sklepanmar.pl. Zachęcamy do zakupów chlebów tradycyjnych oraz innych asortymentów z naszego sklepu wszystko trafia świeże i pyszne do naszych klientów. Również możecie nas odwiedzić w naszym firmowym sklepie który znajduje się w Rogóżnie. Na trasie Łańcut-Przeworsk . Jeśli mają Pańśtwo jakiekolwiek pytania lub nie są Państwo czegoś pewnie – z chęcią odpowiemy na pytania odnośnie chleba na zamówienie i innych elementów oferty. Serdecznie zapraszamy do kontaktu na czacie lub na e-mail kontakt@sklepanmar.pl

Kontakt

Napisz do nas, jeśli masz jakieś pytania - chętnie na nie odpowiemy :)