Wiejski stół na wesele – wędliny i chleb na wesele
Każde wesele czy inna impreza okolicznościowa to nie tylko okazja do rozmów czy zabawy, ale również odpowiednie posiłki. Poza standardowymi daniami serwowanymi gościom coraz większą popularność zdobywa tzw. wiejski stół, czyli miejsce, w którym goście znajdą tradycyjne wędliny, kiełbasy, pasztety, kabanosy, wiejski chleb, sery czy warzywa. Popularność wiejskich stołów wynika głównie z ich tradycyjnych walorów – wędliny wyrózniają się na tle tych dostepnych na co dzien w marketach, podobnie zresztą jak pieczywo czy inne dodatki.

wiejski stół na wesele
Co powinno znaleźć się na wiejskim stole?
Na wiejskim stole powinny znaleźć się przede wszystkim tradycyjne, wiejskie wędliny wytwarzane bez konserwantów. Najczęściej są to kiełbasy, pasztety, szynki, polędwice, kabanosy czy dziczyzna. Wiejskiego stołu nie można wyobrazić sobie również bez tradycyjnego wiejskiego cheba na zakwasie. Ponadto na wiejskim stole powinny się znaleźć również ogórki kiszone, warzywa, smalec, bigos, chrzan czy nalewki.
Tradycyjne wędliny i chleb na wiejski stół
Stoły wiejskie z prawdziwymi tradycyjnymi wyrobami cieszą się zainteresowaniem wszystkich smakoszy swojskiego tradycyjnego jadła. Jest to najlepsze rozwiązanie dla osób którym zależy na przyjęciu utrzymanym w tradycyjnym nieco swojskim stylu. Piekarnia Anmar od lat zajmuje się wypiekiem tradycyjnego chleba wiejskiego, a także wyrobem wędlin. Nie korzystamy ze sztucznych dodatków, dzięki czemu oferujemy Państwu tradycyjne produkty, które z pewnością zasmakują wszystkim gościom. Zachęcamy do odwiedzenia naszego sklepu online!